ni kek yg selalu aku buat.... coz senang cuma bahan die jer mahal ckit.....
ni resepi, kalu nk try wat bleh la.....
bahan A...
12 keping biskut chipsmore
2 sudu besar butter
bahan B
250gm keju philaphia
1 kotak kecik whipping cream
1/2 cawan gula
4 biji telur
sedikit jus lemon atau limau nipis pun bleh
Cara buat....
hancurkan biskut chipsmore. cairkan butter n gaul ngan biskut td. terapkan dlm acuan, tekan2 bg padat n bakar 180celcius slm 10 minit.... lepas tu sejukkan dulu.
putar keju n whipping cream bersama2, biler dh sebati masukkan gula, putar lg. pastu mskkan telur satu persatu. akhir sekali masuk jus lemon td..
dah sebati tuangkan dalam acuan biskut chipsmore td. n bakar guna teknik "double boil" 180celcius slm 40 minit. kalu nk permukaan atas cantik, tutup ngan aluminum foil.
biler dh siap bleh hias ngan blueberry atau stawberry...